Onze werkwijze

Wij werken via een vaste werkwijze. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet waar je aan toe bent. Op deze pagina leggen we graag uit hoe wij te werk gaan. Of je nu huurder of verhuurder bent, wij zorgen dat het persoonlijke contact altijd op de eerste plaats staat.

Ben je huurder en heb je interesse in één van onze woonruimtes? Reageer dan via onze website of stuur een mail naar [email protected]

Werkwijze huurder

Zoek je woonruimte in Maastricht? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Kijk bij ons actuele aanbod of stuur een email naar [email protected]. Vervolgens zullen we contact met je opnemen om te kijken welke woonruimte het beste bij je past.

Als we een passende woonruimte gevonden hebben dan plannen we een bezichtiging in. Tijdens de bezichtiging zullen we de kenmerken van de woonruimte toelichten en zullen we eventuele extra ruimtes laten zien. Denk hierbij aan een fietsenstalling of gemeenschappelijke ruimtes.

Als de woonruimte naar wens is dan is het tijd om de noodzakelijke gegevens aan te leveren. Wij ontvangen graag:

  1. Kopie paspoort (denk hierbij aan doorstrepen van het BSN-nummer)
  2. Bewijs van inschrijving op de onderwijsinstelling
  3. Borgstellingsverklaring van de ouders

As wij deze gegevens ontvangen hebben dan gaan we controleren of jij de geschikte kandidaat bent voor deze woonruimte. Als dit het geval is dan gaan we het contract opstellen. Als je het contract van ons ontvangen hebt is het belangrijk om alles te controleren en dan ondertekend op de laatste pagina en geparafeerd op iedere pagina weer terug te sturen.

Na het ondertekenen van het contract zullen we de sleuteloverdracht inplannen. Voordat we daadwerkelijk de sleutels overhandigen moet de eerste maand huur en borg betaald zijn en bij ons op de rekening staan. Niet betaald is geen sleuteloverdracht. Maar als alles goed is verlopen en wij hebben het geld binnen dan doen we een inspectie van de woonruimte en overhandigen we de sleutels. Je bent dan officieel inwoner van het altijd gezellige Maastricht.

Dit traject klinkt tijdrovend maar in de praktijk kan je al binnen 24 uur een woonruimte bij ons huren. Wij vinden het persoonlijk contact met huurders belangrijk en helpen je graag verder. Heb je vragen? Aarzel niet en contact ons. Op onze tips pagina vind je veel voorkomende vragen en handige tips over het leven in Maastricht.

Werkwijze verhuurder

Bent u in het bezit van een woonruimte en wilt u deze graag zo snel mogelijk verhuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij gebruiken een vaste werkwijze om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Deze vaste werkwijze start met een kennismakingsgesprek. Wij maken graag kennis met u.

Wij brengen vervolgens een advies uit over de huurprijs en de doelgroep voor de woonruimte. Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan zullen wij deze graag beantwoorden. Als het advies en de samenwerking tot nu toe goed verlopen is en u heeft vertrouwen in ons om de samenwerking aan te gaan, dan komt het moment van het ondertekenen van de vehuurdersovereenkomst. Vanaf dat moment gaan wij er alles aan doen om de woonruimte zo snel en goed mogelijk te verhuren.

Dit begint met een opname van de woonruimte. Wij maken foto’s en meten de woonruimte op om een perfecte advertentie te maken. Wij plaatsen onze advertentie op onze website en Social Media kanalen. Op onze website vindt u een plattegrond met onze beschikbare woonruimtes. Daar komt uw woonruimte vanzelfsprekend ook tussen te staan zodat iedere woningzoekende die onze website bezoekt uw woonruimte tegen komt.

Als we potentiële huurders gevonden hebben dan gaan we bezichtigingen inplannen. Afhankelijk van onze afspraken zullen wij deze bezichtigingen verzorgen. De huurder moet vervolgens de stappen doorlopen die bovenstaand uitgelegd zijn. Na een check en goedkeuring kan de potentiële huurder de huurovereenkomst tekenen. Vervolgens zullen we de sleuteloverdracht verzorgen.

Wij begrijpen dat iedere woonruimte anders is en daarom maken we graag kennis met u. Met bovenstaande informatie geven we een globaal beeld van de werkwijze zodat u weet wat u kunt verwachten. Wij zijn verder zeer flexibel en staan open voor een mooie samenwerking!

Laat ons u terugbellen